1 kg umodne valnødder
6-700 g perlemelis
1 ½ dl eddike
1 ½ dl vand
½ stang vanilje
1 lille stykke frisk ingefær
Parfait
6 æggeblommer
100 g sukker
½ stang vanilje
5 dl fløde 13%
60 g blå birkes
Nødderne (i skallen) prikkes med en gaffel, og skal derefter ligge i koldt vand i 10 dage, idet vandet udskiftes dagligt.
Herefter koges de halvt møre i vand.
Lad dem løbe af og kom dem atter i gryden med sukkeret, vand, eddike, vanilje og ingefærrod skåret i mindre stykker.
Bringes i kog og simrer til nødderne er møre.
De syltede nødder kan hældes på steriliserede (skoldede) glas i deres lage.
Birkesparfait:
Æggeblomme og sukker piskes lyst og let i en skål over vandbad.
Fløden piskes gradvist i og cremen piskes videre til den er jævn og let.
Afkøles, tilsættes birkes og fryses i ismaskine.
Anret isen omkranset af syltede valnødder.
Tips:Isen kan også laves uden ismaskine, enten ved at den piskes igennem flere gange under indfrysningen, eller den laves med piskefløde.