100 g valnødder
1 æg
2 æggeblommer
100 g sukker
2 ½ dl piskefløde
½ spsk cacao
Figner:
8 friske figner
4 plader frossen butterdej
1 ½ dl portvin
2 spsk flormelis
2 æggehvider
Valnødderne ristes på en tør pande, afkøles og hakkes fint.
Æg æggeblommer og sukker piskes hvidt.
Piskefløde og cacao piskes let og vendes i æggemassen sammen med valnødderne.
Isen hældes i en form og stilles i fryseren et par timer.
Stilkene klippes af fignerne, og der skæres et kryds i toppen af dem. Portvinen hældes forsigtigt ned i fignerne, der stilles på køl i 1 time. Butterdejpladerne tøes op og halveres.
De pakkes om fignerne, således at de fire hjørner samles på toppen af fignerne.
Pakkerne pensles med æggehvide, drysses med flormelis og stilles i en 220ºC forvarmet ovn, til de er lysebrune.
Servering:
Isen tages ud af fryseren ca 20 min. før servering.
Inden anretning røres isen igennem.
4 af de indbagte figner halveres.
På hver tallerken anretts en hel figen, 2 halve samt valnøddeis.