Desserten er en lækker lagkage af mørke chokoladebunde lagt sammen med en hvid chokoladecreme og jordbærpuré.
1 kage/10-12 stykker.
Arbejdstid: 40 min. Bage-/kogetid: ca. 20 min. Hviletid: mindst 1 time.
#
Kakaobunde:
3 æg
100 g sukker
75 g hvedemel
2 spsk kakao
1 tsk bagepulver
lidt smør til formen
ca. 2 dl
appelsinsaft (eller jordbærvin)
Hvid chokoladefyld:
200 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
Jordbærpuré:
500 g modne jordbær
2-3 spsk sukker
1 knsp fint salt
Pynt: frisk mynte
*
SMØR en springform
med blødt smør, og drys med sukker.
PISK æg og sukker
til en tyk og luftig creme 8-10 min. med en håndmikser.
SIGT mel, kakao og
bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så
dejen stadig er luftig.
FYLD dejen i formen,
og bag kagen i 30-40 min. ved 175 °C.
Stik et træspid i
midten af kagen.
Er der rå dej på,
skal den bage videre.
Afkøl kagen på en
bagerist.
FLÆK kagen i to
bunde.
BEKLÆD en springform
med husholdningsfilm, eller brug en lagkagering.
Læg den ene kagebund
i formen, og stænk med appelsinsaft.
KNÆK den hvide
chokolade i små stykker, og smelt dem i en skål over et varmt (ikke kogende)
vandbad.
PISK fløden til
blødt skum, og bland den let afkølede chokolade i.
HÆLD cremen i
formen, og læg den anden bund ovenpå.
Stænk med
appelsinsaft.
Sæt kagen i køleskab
i mindst 1 time.
SKYL jordbærrene,
nip dem, og skær dem i mindre stykker.
Blend dem til puré,
og smag til med sukker og salt.
TAG kagen ud af
formen, og skær den i portionsstykker.
Pynt med mynteblade,
og server med jordbærpuré.
TIPS: Friske jordbær
skylles i koldt vand, kort før de skal nydes. Lad dem straks dryppe af, og pil
derefter haserne (de grønne blade) af. Opbevar jordbær køligt, men helst ikke i
køleskab de smager bedst ved stuetemperatur eller lune fra solen. Er bærrene
ikke helt modne, kan de drysses med lidt sukker inden servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin