Bunde:
2 æggehvider
1 dl flormelis
75 g mandler
Moccais:
½ l piskefløde
125 g hele kaffebønner
3 æggeblommer
2 hele æg
60 g sukker
150 g hvid chokolade
Tilbehør:
500 g frosne hindbær
50 g flormelis
Pynt: Frisk frugt
3-4 dage før isen skal laves:
Tag kaffebønnerne og læg dem i blød i fløden.
Mens disse trækker, røres de rundt med en ske mindst én gang om dagen. Bønnerne skal trække mindst 3 dage for at afgive nok smag.
Bund: Til bunden tages mandlerne som smuttes og hakkes.
Æggehviderne piskes stive (høj hastighed på elpiskeren), flormelis
tilsættes og til sidst vendes de hakkede mandler i.
Massen kommes i en springform (23 cm) og bages i ovn ved 170ºC, i ca. 25 minutter eller til den er sprød.
Kagen afkøles og trykkes ned til en flad kage.
Moccais: Fløden sigtes, og lad den stå længe for at dryppe af, så alt fløden kommer af bønnerne.
Man kan eventuelt hælde fløden over bønnerne flere gange for at få det tykke fløde omkring bønnerne løsnet.
Æggeblommerne, de hele æg og sukker piskes sammen til en luftig masse. Den hvide chokolade rives fint på råkostjern.
"Kaffefløden" piskes og vendes sammen med æggemassen og den revne
chokolade.
Massen kommes oven på bunden og kagen fryses mindst 8 timer.
Tilbehør: Hindbærrene optøes og presses gennem en sigte med en ske.
Saften fra bærrene blandes med flormelis.
Hvis bærrene er sure tilsættes mere flormelis, alt efter smag og behag.
Frugten renses. Kagen anrettes på tallerkener og pyntes med frugt.
Saucen ved siden af.