(Ca. 6 personer)
Dej: 125 g sukker,
125 g smør,
4 æggeblommer,
300 g hvedemel,
2 tsk bagepulver,
½ dl mælk.
Fyld:
2 stk blommer i madeira-chokolade (Anton 8erg),
4-5 spsk god abrikosmarmelade.
Låg: 4 æggehvider,
250 g sukker,
2-3 spsk finthakkede hasselnødder.
Pisk sukker og smør grundigt og pisk derpå æggeblommerne i en ad gangen.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen og rør blandingen i skiftevis med mælken.
Fyld dejen i en hjerteform (ca. 2 l) - hvis det er en metalform, skal den smøres godt og evt. drysses med lidt rasp.
Forbag kagen ved 170º i et kvarters tid.
Hak chokoladen, rør den i marmeladen og fordel blandingen på kagen.
Pisk æggehviderne meget stive, pisk noget af sukkeret i og vend resten i sammen med nødderne.
Fordel massen over marmeladeblandingen og bag kagen i yderligere ca. et kvarter, til låget er stift og let gyldent.