Inspireret
af den klassiske regnbueis har vi lavet en stribet parfait-is med hvid
chokolade, blåbær og lakrids. Uhm!
Til
ca. 10 personer. Arbejdstid: 1 time + pauser, hvor isen fryser ind.
Indfrysningstid: ca. 2 timer.
#
Hvid
chokoladeis:
100
g hvid chokolade
2½
dl piskefløde
2
æggeblommer
40
g sukker
Blåbæris:
100
g blåbær
2½
dl piskefløde
2
æggeblommer
40
g sukker
Lakridsis:
2½
dl piskefløde
2
æggeblommer
40
g sukker
1 spsk
raw liquorice powder (granuleret lakridspulver)
Pynt:
200
g friske blåbær
*
Hvid
chokoladeis:
Knæk
chokoladen i små stykker, og smelt dem i en skål over et varmt, men ikke
kogende vandbad.
Pisk
fløden til skum.
Pisk
æggeblommer og sukker til en tyk creme.
Tilsæt
den smeltede chokolade, og vend straks flødeskummet i æggeskummet.
Hæld
iscremen i en brødform (2 liter) beklædt med bagepapir, og sæt den i fryseren i
mindst 30 min.
Blåbæris:
Blend
blåbærrene til puré.
Pisk
fløden til skum.
Pisk
æggeblommer og sukker til en tyk creme, tilsæt blåbærpuréen, og vend straks
flødeskummet i æggeskummet.
Hæld
iscremen oven på chokoladeisen i formen, og sæt den i fryseren i mindst 30 min.
Lakridsis:
Pisk
fløden til skum.
Pisk
æggeblommer og sukker til en tyk creme.
Tilsæt
lakridspulver, og vend straks flødeskummet i æggeskummet.
Hæld
iscremen oven på blåbærisen i formen, og sæt den tilbage i fryseren, til den er
stivnet.
Vend
isen ud på et fad, pynt med friske blåbær og server.
TIPS:
Hvis isen er meget hård, så sæt den i køleskabet i ca 30 min. før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin