400 g friske eller frosne hindbær
1 ½ dl sukker
1 ½ dl vand
1 ½ dl piskefløde
hindbær til pynt
Sauce:
200 g friske eller frosne hindbær
2-3 spsk sukker
Rens hindbærrene, men skyl dem ikke.
Kør hindbærrene til puré i en mixer og passér derefter puréen gennem en sigte, så der ingen kerner er tilbage.
Giv vand og sukker et opkog og rør til sukkeret er blevet opløst.
Lad lagen blive kold.
Bland lagen med puréen i en skål og stil den i fryseren 1-2 timer, til
blandingen er halvfrossen.
Tag den halvfrosne masse ud og pisk den luftig med en elpisker.
Stil den tilbage i fryseren i yderligere 1 time og pisk nogle gange undervejs.
Pisk fløden stiv og bland den med hindbærmassen ca 1 time før serveringen.
Hæld moussen i en form og stil formen i fryseren endnu 1 time.
Kør hindbærrene til saucen i en mixer, passér dem gennem en sigte og smag til med sukker.
Vend moussen ud på et serveringsfad og pynt med nogle friske hindbær.
Servér saucen til.