Bag en lækker vintertærte med ristede havregryn, valnødder,
sirup og et strejf af citrus. Det er ren vinterhygge. Bunden er nem at lave - den
skal ikke udrulles, men blot presses ud i formen.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 1 time Fryseegnet. 1 tærte til
ca. 8-10 personer
#
Tærtedej:
225 g hvedemel
2 tsk sukker
½ tsk salt
100 g smeltet smør
3-4 spsk mælk eller fløde
Fyld:
100 g valnøddekerner
100 g grovvalsede havregryn
4 æg
75 g sukker
75 g farin
3 spsk hvedemel
1 tsk stødt kanel
½ tsk salt
2½ dl sirup eller flydende honning
50 g smeltet smør
1 tsk vaniljesukker
1 økologisk citron eller appelsin (fintrevet skal)
Tilbehør:
flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis
*
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C alm. ovnvarme.
Tærtedej: Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt
afkølet smør og mælk.
Saml dejen og pres den ud i en tærteform (24-26 cm).
Læg evt. en frysepose eller et stykke film henover dejen for
at undgå klistrede fingre, når dejen presses ud i formen.
Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.
Hak valnødderne groft og bland dem med havren.
Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og sæt den
i ovnen i ca. 10 min til det er gyldent.
Tag pladen ud og lad det køle af.
Pisk æggene let sammen.
Bland sukker og farin sammen med mel, kanel og salt og rør
æggene i.
Tilsæt sirup, smeltet smør, vanilje og fintrevet citrusskal.
Vend havregryn og valnødder i og hæld fyldet i tærtebunden.
Bag tærten 45-55 min.
Tjek med en tandstikker, om tærten er gennembagt, og stil
den til afkøling på en rist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin