Den klassiske dessert i rød-hvide farver, blev før i tiden serveret i mange hjem d. 5. juni, Grundlovsdag. Desserten er lige så god og aktuel i dag.
Til 4 personer
¾ kg vinrabarber
125 g sukker
Creme:
4 æg
4 spsk sukker
4 dl fløde
1 stang vanilje
4 blade husblas
1 ½ dl piskefløde
mandelsplitter eller -flager
Skær rabarberstilkene i 2 cm lange stykker og kom dem i et ovnfast fad.
Drys sukkeret på.
Sæt fadet i ovnen ved 160°C i 25 minutter.
Rabarberne skal være let sprøde endnu, de må ikke blive så bløde som til kompot.
Bring fløden i kog med den flækkede vanilje og læg husblasen i koldt vand.
Pisk æggeblommerne med sukkeret og hæld den koghede fløde i.
Knug husblasen fri for vand og rør den i cremen, husblasen smelter med det samme.
Lad cremen svale af, men rør af og til i den, så den ikke trækker skind.
Pisk æggehviderne stive og fold dem i cremen, inden den bliver helt stiv.
Kom den kolde rabarberblanding i en skål og hæld den knapt stivnede creme over.
Pynt med flødeskum og drys med mandelsplitter eller flager.