Lækre pandekager med fyld af æbler er gode som efterårs-
eller vinterdessert og ... Spis dig mæt i lækre, sunde pandekager med god
samvittighed. ....
Til 1 person. Tilberedningstid: 20 min. Stegetid: 10 min.
Fryseegnet
#
1 æg
1 dl kærnemælk
½ æble
10 g groft speltmel
10 g rugmel
15 g fuldkornshvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk stødt kanel
1 lille nip salt
citronskal (øko)
5 g fedtstof
100 g blandet frugt eller bær
*
Pisk æg og kærnemælk sammen og tilsæt revet æble.
Bland de tre slags mel med bagepulver, kanel og salt og rør
det i dejen.
Tilsat lidt reven citronskal.
Steg dejen i klatter i varmt fedtstof et par minutter på
hver side, til pandekagerne er gyldne og gennembagte.
Server med frugt eller bær.
TIPS: Du kan lave dejen klar om aftenen og gemme den på køl,
så du hurtigt kan lave pandekager om morgenen. Blandet frugt og bær kan være fx
banan, kiwi og jordbær.
Kalorier: 313 kcal. Protein 13 g (17%) Kulhydrat 36 g (51%) Fedt 11 g (32%) Kostfibre 7 g.
Månedens slanketip:
Hvis du spiser morgenmad, taber du dig hurtigere, end hvis
du dropper morgenmaden. Dit stofskifte bliver langsommere, mens du sover, og
det bliver ikke hurtigere, før du spiser igen. Så hvis du dropper morgenmaden,
vil din krop ikke forbrænde så mange kalorier indtil frokosttid.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin