Brug direkte grillning ved middelhøj temperatur
Forberedelse: 15 minutter Grilltid: 8-10 minutter
Saucen:
4 spsk smør
2 ½ dl brun farin
¼ tsk stødt kanel
8 spsk piskefløde
Og derudover
4 bananer, uskrællede og delt på langs
3 forskellige slags is (de klassiske er vanilje, chokolade og jordbær)
valnødder eller pekannødder
evt. lidt godter (fx Daim-stykker)
flødeskum
Kom smør, farin og kanel i en lille gryde.
Bring gryden i kog og lad blandingen koge i 3 minutter under konstant omrøring.
Tag gryden af kogepladen og rør fløden i.
Hæld lidt olie på et stykke køkkenrulle og gnid grillristen.
Læg bananerne (med skræl på) på grillen (den flade side nedad).
Grill bananerne i 2-3 minutter.
Vend bananerne så skindsiden vender nedad, og pensl bananerne med lidt af saucen.
Grill bananerne et par minutter mere og pensl dem lidt indimellem.
Tag bananerne ud af skrællen og skær dem i mindre stykker.
Læg is i 4 skåle.
Top med bananstykkerne, mere af saucen, nødder, evt. godter og til sidst flødeskum.
Grillet banan giver bananasplit en helt ny dimension.