Logo

Glaserede æbler - slikæbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Glaserede æbler - slikæbler

8 stk. røde velpudsede æbler - ikke for store
8 træpinde
Glasur:
250 g sukker
1 dl vand
0,5 dl alm. eddike
Evt. kokosmel

Vask og tør æblerne godt, og fjern forsigtigt stilk og blomst.

Sæt en træpind i på stilkens plads.
Bring sukker og vand i kog i en gryde. Fjern skummet der dannes.
Kom eddiken i og kog ved svag varme til massen begynder at tykne.


Lav denne prøve: Dyp en træpind i sukkermassen og straks derefter i koldt vand. Bliver glasuren helt hård og glasagtig i det kolde vand, er den færdig.

Når lagen virker tyk som fløde, dybbes æblerne heri, drejes mange gange rundt og vendes til slut. Inden lagen stivner helt, dyppes æblerne evt. i kokosmel og sættes derefter i et halvt hvidkålshoved og tørrer.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (16 stemmer)
Siden er blevet set 8.265 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
10220-12-2013 13:39:02 kks
kunne godt bruge noget mere smag fx rød blanded saft i stedet for eddike

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her