Logo

Gateu Marcel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

125 g god mørk chokolade.
125 g smør
125 g sukker
4 ½ stk past. æggeblommer
6 stk past. æggehvider
 
Smelt chokolade, smør og sukker i vandbad, og legér så massen med 1 æggeblomme af gangen så massen ændrer konsistens og skinner let.
Pisk derefter æggehvider stive, og vend den afkølede masse forsigtigt i. Hæld derefter ¾ dele af massen over i en smurt rundform, bages så i 20 min. ved 160ºC.
Kagen tages ud (den skal falde sammen).
Når kagen er helt kold hældes de sidste af massen over og kagen stilles på køl i min. 5 timer før servering så massen/glaseringen kan nå at sætte sig.
 
Tips: man kan godt legere massen, når den lige er taget af varmen, hvis bare der legeres med et æg af gangen. Det er også vigtigt at når massen smeltes i vandbadet at den ikke koger for intet chokolade har godt af at koge.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.144 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her