1 dl sukker
2 dl vand
4 fuldmodne miniananas eller en ananas på ca. 700 g
saften fra ½ citron
2 cl Cointreau
4 æggehvider
Bland sukker og vand i en kasserolle og varm det godt igennem under svag varme til sukkeret smelter. Lad det afkøle.
Udhul miniananas'erne, gem toppen til dekoration, eller hvis der er tale om en stor ananas, skræl den og skær den i passende stykker.
Blend ananas med sukkerlagen
Tilsæt et glas Contreau.
Pisk blandingen godt og frys den - rør jævnligt i blandingen, så krystallerne ikke bliver for store under frysningen.
Når den er grødagtig frosset, efter en time til to, afhængigt af hvor godt kulden overføres til skålen og af fryserens temperatur, irøres 2 af æggehviderne, der er pisket stive og til sidst pisket med 1 spsk af flormelisen.
Sorbeten tages ud, lidt før den skal serveres og røres hurtigt igennem.
Tænd for ovnens grillelement eller varm ovnen godt op.
2 æggehvider piskes stive og tilsættes dernæst under piskning resten af flormelisen (dvs. denne marengs bliver betydelig sødere end den, der blev blandet i isen) og fordeles. henover isen, der er anbragt i portionskåle - eller hvis muligt i udhulede ananas - og brunes et ganske kort øjeblik under grillelementet.
Har man ikke et grillelement, kan en meget varm ovn bruges, men det skal gå stærkt ellers smelter sorbeten.