Logo

Frugtsalat - fedtfattig

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du vil tabe dig; En portion svarende til 1⁄6 af hele frugtsalaten kan spises som mellemmåltid. Eller 1⁄3 kan spises som morgenmad.

Hvis du vil tabe dig, kan du spise: En portion svarende til 1⁄6 af hele frugtsalaten kan spises som mellemmåltid. Eller 1⁄3 kan spises som morgenmad.

 

2 dl syrnet mælkeprodukt, fx Cultura eller ylette (her 1,5 g fedt pr. 100 g)

1½ tsk vaniljesukker

½ tsk stødt kardemomme

25 g mandler

500 g fast frugt (urenset vægt) f.eks. pærer, æbler og bananer.

500 g saftig frugt (urenset vægt) appelsiner, rød grapefrugt og vindruer.

 

Rør det syrnede mælkeprodukt med vaniljesukker og kardemomme.

Hak mandlerne groft og brun dem på en pande ved middelhøj varme.

Ryst ofte i panden, så mandlerne ikke bliver brændte.

Lad dem køle af på en tallerken.

Skræl al frugten – dog ikke pærer og æbler, og skær den i mindre stykker: bananer i skiver, æbler og pærer i tynde både eller terninger, appelsiner og grape i terninger. Halver druerne og fjern kernerne – hvis ikke de er kernefri.

Vend frugterne i cremen og anret frugtsalaten i en pæn glasskål eller portionsskåle. Drys med de brunede mandler.

 

Frugt pr. person: 175 g

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 8.717 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her