½ pakke gær (25 g)
2 ½ dl lunkent vand
½ tsk groft salt
½ dl raps- eller vindruekerneolie
40 g kakao
400 g hvede eller pizzamel (1 l)
5-6 stk bananer (60 g)
saft af 1 citron
250 g friske jordbær
50 g sukker
Dej:
Smuldr gæren og rør den ud i lidt lunkent vand til den er opløst.
Tilsæt resten af vandet, salt, olie, og rør kakao og hvedemel i indtil dejen er så fast at den kan æltes med hænderne.
Ælt dejen glat og smidig og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Ælt dejen igennem igen, tænd ovnen på 225°C.
Del dejen i 2 dele, rul dem tyndt i cirkler og læg dem på bagepapir på bageplade.
Fyld:
skræl og skær bananen i skiver og vend dem i citronsaft.
Skyl og pil jordbærrene og del dem i halve og de største i kvarte.
Fordel frugten på pizzabunden og drys med sukker.
Bag pizzaen i 25 minuter til den er gennembagt og sprød i kanterne.
Afkøl på bagerist og spis frugtpizzaen friskbagt.
Man behøver ikke kun bruge jordbær og bananer, man kan osse bruge andre frugter.