5 æggeblommer
ca 125 g sukker (afpasses efter frugten)
ca 2 dl frugtpuré
3 blade gélatine
2 dl letpisket fløde
4 piskede æggehvider
Æggeblommer og sukker piskes let og luftigt.
Den udblødte, smeltede gélatine tilsættes frugtpuréen, vendes i
æggeskummet.
Derefter vendes letpisket fløde og piskede æggehvider i, og moussen
anrettes i potionsglas, køles.
Ved servering dekoreres med frugt og flødeskum.
Til frugtmousse er følgende frugter velegnede:
Jordbær, hindbær, ribs, solbær, stikkelsbær, brombær, tyttebær,
blåbær samt blendede appelsinfileter samt citron-, og grapefileter.
Blendet frugtkød fra pærer, æbler og bananer m.fl. (bør blendes med lidt
citronsaft af hensyn til mørkfarvning) er også velegnede, men bør tilføjes
lidt spiritus eller likør.