½ l. økologisk (sødmælks) yoghurt
1 dl sødmælk
1 stang vanilje
2 æggehvider
7 spsk flormelis
220 g syltede kirsebær (drænet vægt)
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i mælken. Varm mælken forsigtigt op sammen med den tømte vaniljestang. Mælken må ikke koge. Lad mælken køle af 10 min. Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis og pisk lidt mere. Rør den afkølede mælk og yoghurten i æggehviderne.
Hak kirsebærrene groft og vend dem forsigtigt i ismassen.
Frys isen 2 timer, og tag den så ud og pisk den igennem med håndmixeren. Frys den færdig; det tager sandsynligvis til næste dag.
Isen tages ud af fryseren og piskes igennem 15 min inden servering. Stil den tilbage i fryseren indtil servering.
På billedet er isen anrettet i kugler og med pynt af krøller af hvid chokolade. De laves ved at smelte hvid chokolade, komme den smeltede chokolade i et lille kræmmerhus af papir og sprøjte den ud på bagepapir. Det kan også gøres med en spiseske, hvis man er lidt fiks og hurtig på fingrene.