2 ½ dl vand
350 g sukker
2 tsk citronsaft
2 spsk koncentreret limesaft
Tag kernerne ud af frugterne og skræl dem om nødvendigt.
Skær frugterne i passende stykker og læg dem i en serveringsskål.
Sukkerlage: Kom vand og sukker i en lille gryde og varm langsomt op
under omrøring, til sukkeret er opløst.
Kog lagen op og lad den koge 15-20 minutter, til konsistensen begynder at tykne.
Tag gryden af blusset og lad sukkerlagen køle af til stuetemperatur.
Rør lime- og citronsaft i lagen og hæld den over de istandgjorte frugter.
Sæt skålen på køl, til frugtsalaten er helt afkølet.
Man bør ikke gøre frugtsalaten klar for tidligt, for frugterne bliver
bløde, hvis de ligger for længe i sukkerlagen. 1-2 timer før servering er i orden.
Tips: Hertil kan bruges sæsonens friske frugter som papaya, ananas,
mango, honningmelon, vandmelon, fersken og appelsin.
Nedenstående mængde sukkerlage er tilstrækkelig lage til frugt
beregnet for 8 personer.
Sukkerlagen kan tilberedes op til 14 dage før anvendelse og skal i
mellemtiden opbevares i et glas på køl.