Byd dine gæster på
en dejlig dessert, som ikke kræver, at du står i køkkenet hele dagen.
Arbejdstid: 40 min.
Stivnetid: 2 timer. Ikke fryse-egnet. (4 personer)
#
4 blade husblas
2 æggeblommer (evt.
pasteuriserede)
50 g sukker
½ l kaffefløde
½ stang vanilje
1 dl piskefløde
3 æggehvider (evt.
pasteuriserede)
Tilbehør: 500 g
jordbær og sukker efter smag
*
Læg husblassen i
blød i koldt vand 10 min.
Giv fløden et opkog
med den flækkede vaniljestang.
Pisk æggeblommer og
sukker skummende.
Pisk vaniljefløden i
æggemassen.
Knug husblassen fri
for vand og rør den i den lune creme.
Lad flødeblandingen
køle af og næsten stivne i køleskab.
Pisk æggehviderne
stive og pisk fløden til blødt skum.
Vend begge dele i
flødeblandingen og fyld cremen i en skyllet randform.
Lad fløderanden
stivne i køleskab et par timer.
Rens jordbærrene og
skær dem i mindre stykker.
Vend dem med en
smule sukker.
Dyp hurtigt randformen
i en balje varmt vand og vend fløderanden ud på et fad.
Fyld den med jordbær
og server.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin