Logo

Figenkompot med portvin og honning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

16 friske figner
½ dl rød portvin
100 g smør
4 spsk vand
2 små tørret chili
2 spsk honning fx. akacie
 
Fignerne skæres i kvarte, portvinen hældes over og det stilles til at trække i 1 times tid.
Kom det op i en gryde og lad det stå og småsimre sammen med vand, chili og halvdelen af smørret i ca. 15-20 minutter.
Når fignerne er møre og væden absorberet, tages de af blusset og røres til en kompot med honning og resten af smørret.
Kommes på glas eller smages til med salt og peber og bruges som tilbehør til kødretter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.767 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her