(8-10 personer)
Virkelig dejlig fyldig dessert.
115 gr. smør
200 gr. chokolade af god kvalitet
1 ½ dl Armagnac
350 gr. svesker
1 ½ dl vand
4 æg
115 g fint melis
1 ½ dl cremefraiche
Dagen for tilberedningen af denne chokoladesoufflé blødes sveskerne op. Kom svesker og
1 ½ dl vand i en gryde og lad det småkoge. Tag gryden af varmen og tilsæt 1 ½ dl Armagnac. Dette trækker natten over.
Smelt smør og chokolade i vandbad. Smørret skal i først.
Når det er smeltet tilsættes 1 spsk Armagnac.
Kom æggeblommer og melis i en røreskål og pisk det i 5-6 minutter.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
Vend chokoladen i æggeblommerne.
Tag 18 svesker og skær dem halvt over, og kog dem i blandingen. Gem resten af sveskerne til senere.
Vend æggehviderne i lidt efter lidt.
Kom dejen i en 20 cm springform belagt med bagepapir og bag chokoladesoufflén i en 175ºC varm ovn i ca. 30 minutter.
Purer resten af sveskerne og bland dem op med cremefraiche og server det til souffléen.