½ pakke dybfrossen butterdej
1 kg syrlige æbler
1 citron
1 tsk kanel
250 g sukker
3 spsk solbærsyltetøj
3 spsk rosiner
2 spsk rom
1 tsk stødt ingefær
æggehvider.
Skræl æblerne, fjern kærnehusene og skær dem i snitter.
Bland dem med citronsaft, sukker, kanel, ingefær, solbærsyltetøj og
rosiner, der har trukket i rommen.
Læg dette i den gennemfugtede stegeso.
Den kan evt. fores med butterdej inden frugten kommes i.
Læg et låg af udrullet butterdej over.
Smør dejen med lidt sammenpisket æggehvide.
Bag pien ca. 1 time ved 200ºC.
Tips: Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende
anvendes til de søde ting.
De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i
en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.