(8-10 minitærter eller 1 stor)
Røde og grønne druer egner sig bedst, da skallen på de blå druer kan virke for kraftig i forhold til den sprøde bund og den fløjlsbløde creme.
500 g grønne og røde druer
Tærtede;:
125 g smør
150 g hvedemel
1 æg
50 g sukker
50 g finthakkede usaltede jordnødder
Creme:
3 pasteuriserede æg
3 spsk sukker
1 spsk Maizena majsstivelse
4 dl mælk
Korn af 1 stang vanilje
1 spsk Grand Marnier eller Calvados
Dej: Rør alle ingredienser sammen, eventuelt med kniven på foodprocessoren.
Lad dejen stå koldt 1 times tid.
Rul dejen ud og beklæd tærteformene.
Prik bunden med en gaffel (dæk eventuelt dejen med bagepapir og fyld op med tørrede bønner).
Bag tærterne ved 220ºC i 10-15 minutter (længere tid for den store tærtebund!) og stil til afkøling.
Creme: Pisk alle ingredienser undtagen vaniljekorn og Grand Marnier sammen.
Opvarm cremen under konstant omrøring, til den begynder at jævne. Tag gryden af varmen og pisk vaniljekorn i.
Afkøl cremen og rør Grand Marnier i.
Halver druerne og fjern stenene.
Fyld tærterne op med creme og pynt med halverede druer.