(4 personer)
Karamelsauce:
100 g sukker
150 g fløde
Chokoladetærte:
95 smør
90 g Guanaja chokolade 70% (Valrhona)
85 g sukker
45 g hvedemel
3 æg
Jernurt-is:
500 g mælk
200 g fløde
80 g sukker
20 g jernurt
750 g æggeblommer
80 g sukker
Abrikoskompot:
10 abrikoser
40 g sukker
30 g honning
½ vaniljestang
Karamelsauce: Karamelliser sukkeret, kog fløden op og hæld den i karamellen.
Chokoladetærte:
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad til 45º.
Pisk æg og sukker sammen, vend melet i og tilsæt den smeltede chokolade.
Fordel dejen i 4 små tærteforme og bag dem ved 180º i cirka 7 minutter.
Jernurt-is:
Kog mælk, sukker, fløde og jernurt op.
Pisk æggeblommer og sukker godt, kog mælken op igen, hæld halvdelen sammen med æggeblommemassen og hæld det hele tilbage i gryden.
Varm op til 82º og frys isen.
Abrikoskompot:
Skyl, halver og udsten abrikoserne.
Kog dem med sukker, honning og vanilje stille og roligt til kompot i ca. 20 minutter.
Anretning:
Stil chokoladetærten midt på tallerknen med jernurt-isen ovenpå og omkrans med abrikoskompot og karamelsauce.