Clafouti er en klassisk fransk dessert. I denne opskrift bruges pærer, men næsten enhver slags frugt kan bruges, prøv fx også med 400 g udstenede kirsebær.
3 modne pærer, fx. Doyenne de Comice, (ca. 500 g) eller 1 ds. drænede, syltede pærer
3 æg
100 g hvedemel (ca. 1 ½ dl)
3 dl letmælk
65 g sukker (ca. ¾ dl)
Korn fra ½ stang vanille eller 1 tsk vanillesukker
5 g smør og lidt mel til formen
20 hakkede, smuttede mandler
1 spsk flormelis
Tænd ovnen på 200°C .
Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehuset.
Skær pærerne i både og del bådene i mindre stykker.
Pisk æg og mel sammen og tilsæt mælken lidt efter lidt.
Tilsæt sukker og vanille og pisk til dejen er glat.
Smør en tærteform (24 cm i diameter) og drys den med mel.
Fordel pærerne i formen.
Hæld dejen over pærerne og drys med mandlerne.
Bag kagen i ovnen til overfladen er gylden og kagen føles fast, ca. ½ time.
Drys med flormelis og server kagen straks.
Frugt pr. person: 125 g
Tips: Dejen kan også blandes i en blender eller foodprocessor. Så tilsættes alle ingredienserne undtagen mandlerne på en gang og dejen blendes glat.