Under skorpen gemmer sig et fløjlsblødt indre som smelter på
tungen. Server gerne souffléen med lidt friske bær til. Delikat.
• Citroner er fulde af C-vitamin. • Kvark indeholder meget
kalcium.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Råvarer til Citronsoufflé:
½ citron
2 æg
1 dl sukker
250 g kvark
1 æggehvide
1 nip salt
5 spsk fintmalede mandler
fedtstof til formene
GARNERING: flormelis
*
Fremgangsmåde:
1 Skrub citronen og riv skallen af den halve.
Del citronen og pres saften af den halve.
2 Skil æggehviderne fra blommerne.
Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er skummende.
Lad kvarken løbe af og bland den en skefuld ad gangen i
æggeblommerne.
Rør citronsaft og citronskal i lidt ad gangen.
3 Sæt ovnen på 175 °C.
Pisk æggehvider og salt til fast skum.
Vend æggehviderne og 3 spsk malede mandler i æggeblommemassen
lidt ad gangen.
4 Smør kun bunden af fire portionsforme og drys med resten
af de malede mandler.
Fyld formene ⅔
med massen.
Stil formene i den varme ovn og bag i 30 min, til de er
gyldne.
Åbn ikke ovnen, mens de bager, for så faldet de sammen.
Tag souffléerne ud og drys med flormelis.
Server souffléen straks sammen med friske bær eller en
frugtpuré.
Tips & råd
I stedet for portionsforme kan man hælde massen i en lav
souffléform og bage samme tid.
Hvis souffléformen er høj, skal du øge tiden med 10 min.
Drys rasp i stedet for hakkede mandler i bunden af formen.
I stedet for citroner kan du fint anvende grapefrugt eller
appelsin.
PR. PORTION: Energi: Kcal 308 = kJ 1260
Kulhydrat 26 g Protein 13 g Fedt 16 g (48%) Fibre 1 g