De tynde citronpandekager smager pragtfuldt med jordbær til.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 30 min. Hviletid for
dejen: 30 min. Fryseegnet
#
125 g (2 dl) hvedemel
2 æg
1 knsp salt
1 tsk melis
1 citron
2½ dl mælk
100 g smør til stegning
*
1. Pisk mel, æg, salt, sukker og mælk sammen til en jævn dej.
Tilsæt 1 tsk reven citronskal og saften af citronen.
Lad dejen hvile 30 min.
2. Smelt smørret i en kasserolle og hæld det op i en lille
kande.
Kom lidt smør på den varme pande, vend panden rundt, så
smørret fordeler sig over det hele og kom så dej på.
Lad den flyde ud til kanten.
Bag pandekagen brun på den ene side, vend den med paletkniven
og bag den på den anden side.
3. Fortsæt med resten af dejen.
Pandekagerne skal endelig være tynde, så man skal ikke hælde
for meget dej på panden ad gangen.
4. Fold pandekagerne ad to gange, efterhånden som de er bagt
og hold dem varme.
5. Serveres med friske jordbær og evt. en citronsnitte til
at dryppe pandekagerne med.