Isen:
2 æg
2 æggeblommer
100 g sukker
5 dl piskefløde
saft og fintrevet skal af 2 citroner
½-1 spsk kanel efter smag
pærer:
4 pærer
150 g sukker
7,5 dl vand
½ citron
½ stang kanel
Isen:
Æggene og de to ekstra blommer piskes meget grundigt med sukkeret, til det er lyst og luftigt (brug elpisker).
Fløden piskes til let skum, som vendes i æggeblandingen.
Blandingen smages til med citronsaft, revet skal samt kanel.
Fordeles i små portionsforme og fryses.
Pærer:
Pærerne skrælles og kernehuse stikkes ud.
De kommes i en kasserolle med vand, sukker, citron og kanel.
Koger op og simrer i ca. 7-10 minutter.
Lad pærerne trække i lagen, til de er afkølede.
Ved servering vendes isen ud og serveres med de hele pærer.
Evt. kan der pyntes med blade af citronmelisse.
Tips: Æg og sukker til isen skal piskes, til sukkeret er helt opløst.
Det går lidt hurtigere, hvis massen piskes i en skål over varmt vand.