Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ½ time. Ikke fryse-egnet
(4 personer i 2 dage eller 8 personer)
#
2 kg aromafyldte æbler
skal af 1 lille citron
1 stang vanilje
150 g sukker
3 æg
3 tsk kanel
150 g smør
10-12 store tvebakker
1 glas ribsgelé flødeskum
*
Del de skrællede æbler i mindre, stykker og damp dem møre under låg med lidt vand, citronskal og den flækkede vaniljestang.
Lad mosen svale.
Pisk sukker og æg skummende og pisk kanel i.
Bland den afsvalede æblemos i æggemassen.
Beklæd en god smurt springform med knuste tvebakker, smørklatter og æblemasse.
Fortsæt med at lægge lag på lag - der skal være knuste tvebakker øverst med smørklatter på.
Bag ved 175 ºC i ½ time.
Lad æblekagen svale.
Purér ribsgelé gennem en metalsigte direkte over kagens overflade.
Pynt i kanten med flødeskum.