En god steg gør lykke. Især hvis den er efterfulgt af en
lækker chokoladetærte med friske hindbær.
Arbejdstid: 40 min. Hviletid: 1 time Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet, men mister sprødhed.
8 stykker
#
100 g smør
175 g hvedemel
1 æg
150 g mørk chokolade
½ liter piskefløde
350 g friske hindbær
*
Tærtebund: Smuldr smør og mel sammen og saml dejen med æg.
Lad den hvile i køleskabet i 30 min.
Rul dejen ud, beklæd en tærteform og prik bunden med en
gaffel.
Tryk siderne godt til i kanten.
Bag tærten ca. 10 min. ved 200 °C.
Skru ned og bag videre i ca. 20 min. ved 175 °C, til
tærtebunden er sprød og gennembagt.
Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
Pensl tærtebunden med chokolade og lad det størkne.
Pisk fløden til blødt skum og vend de rensede hindbær i.
Fordel hindbærskummet i tærten lige før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin