100 g smør
200 g god mørk chokolade
2 æg
3 dl sukker
2 ½ dl hvedemel
1 ½ tsk vaniljesukker
1 knsp salt
Glasur:
2 spsk kakaopulver
200 g flormelis
4 spsk smeltet smør
1 ½ spsk Nescafé opløst i ½ dl vand
Smør og chokolade smeltes over vandbad. æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Chokoladesmørret piskes i.
Hvedemel, vaniljesukker og salt blandes og vendes forsigtigt i.
Dejen hældes i springform og bages ved 200°C i ca 20 minutter. Den skal stadig være blød indeni.
Alle ingredienserne til glasuren røres sammen og den fordeles over den varme kage. Hvis man ikke er vild med kaffe, kan den udskiftes med appelsinsaft.
Kagen bliver temmelig flad og det er meningen! Den bliver bedst, hvis man bager den dagen før, den skal bruges, så den får lov at "sætte sig". Kan med fordel serveres med en kugle vaniljeis og jordbær.