200 g Pur Caraïbe 66% cacao
8 dl piskefløde
2 ½ dl sødmælk
1 stang polynesisk vanilje eller 2 stænger Bourbonvanilje
8 æggeblommer (160 g)
190 g sukker/rørsukker
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Kom piskefløde og mælk i en mellemstor kasserolle.
Flæk vaniljen og skrab kornene ud.
Kom vaniljestang og -korn i kasserollen og bring det op til lige under kogepunktet.
Tag kasserollen fra varmen.
Pisk æggeblommer sammen med sukker.
Hæld lidt - ca. 2 dl - af flødeblandingen ned i æggene og pisk.
Hæld derefter æggene ned i flødeblandingen.
Under konstant omrøring, men med en spatel bringes massen op til en temperatur på max. 85°.
Si massen og hæld den - meget lidt ad gangen og under kraftig omrøring - over chokoladen.
Stil skålen i køleskabet til afkøling.
Frys isen på en ismaskine eller hæld massen i en form og pisk den godt igennem, når isen er blevet grødet.
Sæt den derefter tilbage i fryseren og lad den fryse, til den er fast.
Tips: Isen kan også smages til med whisky!