400 gram mørk chokolade
3 ½ dl piskefløde
4 hele nelliker
4 cm hel kanelbark
½ stang vanilje
2 spsk mørk rom
Tilbehør til at dyppe i chokoladen:
Moden og syltet frugt
Små sprøde kager
Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål.
Kom fløde, nelliker, kanel og vanilje i en lille gryde og bring det i kog.
Tag gryden af varmen, læg låg på og lad fløden trække i 10 minutter.
Fjern nelliker, kanel og vanilje.
Sæt gryden over og varm på ny op til kogepunktet.
Hæld lidt ad gangen over i den finthakkede chokolade.
Rør imens og lad den varme fløde smelte chokoladen.
Tilsæt 2 spsk rom når chokoladefonduen virker homogen.
Varm forsigtigt fonduen op i en lille gryde.
Hæld den straks over i en varm porcelænsskål og hold den varm med et fyrfadslys under.
Server fonduen i skålen og dyp frugt og små kager i chokoladen.
Tips: Et udvalg af friske og syltede frugter er velegnet til at dyppe i en chokoladefondue. Vælg fx. Modne bananer, modne mangofrugt, jordbær eller modne pærer. Undgå helst frisk frugter med et for højt syreindhold. Deres aroma og struktur passer ikke med chokolade. Små sprøde kager passer også godt til chokoladefondue.