Mille-feuille au chocolat et sa creme de moka - 4 personer
500 gr chokolade, mørk
Chokolademousse:
3 æggeblommer
50 gr sukker
2-3 cl Grand Marnier
200 gr mørk chokolade
75 gr smør
2 dl æggehvider
Lidt salt
75 gr flormelis
Moccacreme: Creme Anglaise uden vanilje smagt til med mocca (se opskrift)
Chokoladen smeltes og tempereres. (Temperering af chokolade; chokolade smeltes over
vandbad og varmes op til 48°, nedkøles til 25° og opvarmes til 37°).
Chokoladen smøres derefter tyndt ud på en bageplade med bage papir, ca. 2 mm. Stilles i køleskab til det er stift, skæres derefter ud i passende stykker med en varm kniv.
Chokolademousse:
Æggeblommerne og sukkeret piskes op til det er hvidt, tilsættes Grand Marnier og piskes igen. Chokoladen og smør smeltes og afkøles lidt, vendes i æggemassen. Æggehviderne piskes op med lidt salt, tilsættes flormeliset og piskes til marengs, vendes derefter i chokolademoussen. Stilles på køl til det sætter sig.
Anretning:
Moccasauce hældes ud på tallerkenen. Det første lag chokolade lægges på med en kugle
chokolademousse og endnu et lag chokolade gentages to gange. Kan drysses med flormelis eller chokoladespåner. Serveres med lidt frisk frugt.
TIPS: Chokolademoussen kan også serveres som en selvstændig dessert med en appelsin salat og ristede mandler.