(4 personer)
Tagliatelle:
100 g hvedemel
100 g italiensk hvedemel tipo 00
100 g Valrhona cacaopulver
1 vaniljestang
2 æg
1 spsk akaciehonning
Chokosauce:
1 dl fløde
30 g mørk Valrhona chokolade
Hindbærsorbet:
500 g hindbær
½ l. vand
300 g sukker
30 g glukose
1 spsk citronsaft
Basilikumcoulis:
200 g sukker
1 dl vand
1 bdt basilikum (gem 4 blade!)
Olie
Chokopasta: Ælt en pastadej på de to slags hvedemel, vanilje, æg og honning og lad den hvile 1 time.
Rul dejen ud på en pastamaskine til niveau 6 og kør ud i tagliatelle (bånd).
Hæng pastaen til tørre i en halv time og kog den al dente.
Chokosauce: Varm fløden op og tilsæt finthakket chokolade.
Sving tagliatellen i chokoladesaucen lige inden servering og server det lunt.
Hindbærsorbet: Kog vand, sukker og glukose til en sukkerlage og køl ned.
Blend lagen med hindbær og citronsaft og si den.
Kør hindbærlagen til sorbet på en ismaskine.
Basilikumcoulis: Kog sukker og vand op og køl ned. Blancher basilikum, afkøl og pres fri for væde. Blend basilikum og sukkerlage og si det..
Basilikumfrit: Friter 4 basilikumblade i varm olie.