Logo

Chokolade marengs med ingefærsyltede pærer og mynte Crème Anglaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marengs:
3 æggehvider
150 g sukker
½ tsk eddike
50 g mørk chokolade
 
Syltede pærer:
3 små pærer
2 cm frisk ingefær
2 dl æblejuice
2 dl hvidvin
3 dl sukker
En anelse citronsaft
 
Mynte Crème Anglaise:
½ stang vanilje
3 dl sødmælk
3 æggeblommer, gerne pasteuriserede
4 tsk flormelis
1 tsk hakket mynte
 
Creme: Skrab vaniljen ud i mælken og tilsæt den hakkede mynte.
Bring mæl­ken til kogepunktet, men ganske langsomt.
Pisk blommerne hvide og skummende med flormelis.
Tilsæt mælken lang­somt, mens der piskes kraftigt.
Hæld blandingen i en gryde og opvarm næsten til kogepunktet, mens der piskes hele tiden, cremen må ikke koge!
Når æggemassen har konsistens som creme, hældes den i en skål med det samme for at stoppe varmebehandlingen. Afkøl cremen.
 
Marengs: Pisk æggehviderne stive med eddike og sukker.
Drys lidt sukker i ad gangen.
Hak chokoladen og vend den forsigtigt i de stiftpiskede hvider.
Fordel hviderne i 6 portioner på en bageplade med bagepapir og bred dem ud til små cirkler.
Bag "fuglerederne" ved 130ºC i ca. 30 minutter.
Laven for­dybning i midten mens marengsene stadig er varme.
 
Pærer: Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern kernehuset.
Kom dem i en gryde med ingredienserne til syltelagen.
Lad pærerne småsimre en lille times tid og afkøl dem i lagen.
 
Anret marengsene med en halv pære og en skefuld mynte Crème Anglaise.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.667 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her