Marengs:
3 æggehvider
150 g sukker
½ tsk eddike
50 g mørk chokolade
Syltede pærer:
3 små pærer
2 cm frisk ingefær
2 dl æblejuice
2 dl hvidvin
3 dl sukker
En anelse citronsaft
Mynte Crème Anglaise:
½ stang vanilje
3 dl sødmælk
3 æggeblommer, gerne pasteuriserede
4 tsk flormelis
1 tsk hakket mynte
Creme: Skrab vaniljen ud i mælken og tilsæt den hakkede mynte.
Bring mælken til kogepunktet, men ganske langsomt.
Pisk blommerne hvide og skummende med flormelis.
Tilsæt mælken langsomt, mens der piskes kraftigt.
Hæld blandingen i en gryde og opvarm næsten til kogepunktet, mens der piskes hele tiden, cremen må ikke koge!
Når æggemassen har konsistens som creme, hældes den i en skål med det samme for at stoppe varmebehandlingen. Afkøl cremen.
Marengs: Pisk æggehviderne stive med eddike og sukker.
Drys lidt sukker i ad gangen.
Hak chokoladen og vend den forsigtigt i de stiftpiskede hvider.
Fordel hviderne i 6 portioner på en bageplade med bagepapir og bred dem ud til små cirkler.
Bag "fuglerederne" ved 130ºC i ca. 30 minutter.
Laven fordybning i midten mens marengsene stadig er varme.
Pærer: Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern kernehuset.
Kom dem i en gryde med ingredienserne til syltelagen.
Lad pærerne småsimre en lille times tid og afkøl dem i lagen.
Anret marengsene med en halv pære og en skefuld mynte Crème Anglaise.