En herlig kage for chokoladeelskere og en dessert man kan nyde uden dårlig samvittighed, den indeholder meget lidt fedt. Festdessert.
• Æggehvider indeholder intet fedt eller kolesterol • Kakao
bidrager med jern og zink.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 1 time og 30 min. 10
portioner
# Råvarer til Chokolade marengs dessert
6 æggehvider
3 dl sukker
2 spsk kakao
1½ tsk hvidvinseddike
1½ tsk Kahlua likør
FYLD:
2¼ dl piskefløde
4 tsk Kahlua likør
150 g halverede grønne druer
150 g halverede blå druer
strimler af limeskal til garnering
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 250 °C.
Beklæd en plade med bagepapir og tegn en cirkel som er 23 cm
i diameter på papiret.
2 Kom æggehviderne i en tør skål og pisk med mixeren til de
er blevet til fast skum.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og fortsæt med at piske
kraftigt til massen er en blank, ensartet marengsmasse.
Vend kakao, vineddike og Kahlua i.
3 Smør ⅔
af massen i papirets cirkel.
Lav en ring i yderkanten af cirklen med resten af
marengsmassen for at fa en kant.
Skru ovnen ned til 150 °C og bag marengsen i 1½ time.
Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i ovnen.
4 Pisk fløden til skum og bland den med Kahlua.
Halver druerne og bland dem i en skål.
Fordel flødeskummet på marengsen og dæk med druer.
Drys med limeskal og server.
Tips & råd
En stor, elektrisk mixer er lettest at anvende når man
pisker store mængder æggehvide og den giver også et godt og luftigt resultat.
Anvend en fladbundet pande eller en form som skabelon, når
du tegner cirklen på bagepapiret.
Forbered: Bag marengsen dagen før. Dæk den med folie når den
er kold og stil den på en tør, sval plads.
PR. PORTION: Energi: Kcal 212 = kJ 890
Kulhydrat 32 g Protein 3 g Fedt 8 g (34%) Fibre 1 g