Logo

Choko-mynte kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Choko-mynte kage

Dej:

4 æg

125 g sukker

100 g hvedemel

25 g cacaopulver

 

Creme:

3 æggeblommer

100 g sukker

6 dl piskefløde 38%

1 pose frisk mynte

5 blade husblas

 

Pynt:

frisk mynte

mørk chokolade

 

Dej: Pisk æg og sukker sammen i et vandbad til en let creme.

Vend mel og cacao i æggemassen.

Læg dejen i en smurt springform og bag den i ovn i 20 min. på 180°C.

Creme: Pisk æggeblommer med sukker.

Varm halvdelen af fløden sammen med hakket mynte op til 50°C i en gryde.

Bland æggemassen sammen med fløden og varm op til 80°C i 4 min. (det må ikke koge).

Køl ned og kom husblas i, når cremen er 50°C.

Afkøl yderligere til stuetemperatur.
Pisk resten af fløden til skum.

Fold flødeskummet i myntecremen og stil den til side.

Lagkagebunden skæres i halv på langs.

Læg den første halvdel i en større springform, herefter creme, bund og creme. Lav en glat overflade.
Læg kagen i køleskab i 2 timer.

Pynt med mynte og chokoladespåner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (9 stemmer)
Siden er blevet set 7.531 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her