500 g Ricotta
75 g flormelis
½ stang Tahiti vanilla
1 appelsin revet skal og saft
50 g mørk revet chokolade
250 g blandet kandiseret frugt (appelsin, ananas, kirsebær .....)
2,5 dl frisklavet kaffe
1,2 dl rom
24 Savoiardi kiks
pynt:
Garniumblade
Brug en rund springform ca. 20 cm med film i bund og sider. Kom Ricottaen i en skål. Sigt flormelis i og tilsæt vanillaen ved at skrabe vanillastangen indeni. Rør appelsinskaller og saft i til det er blankt. Derefter rører chokoladen i.
Skær de kandiserede frugter i små stykker og rør dem i blandingen sammen med chokoladen.
Bland kaffe og rom i en skål. Dyp hver kiks i kaffeblandingen og læg dem i bunden af formen. Når bunden er dækket, halveres resten af kiksene, dyppes i kaffeblandingen og placeres langs formens sider.
Hæld casatablandingen i formen og glat overfladen. Dækkes med klar film. Sæt en tallerken ovenpå, som passer i formen. Brug en pose hvedemel eller sukker til at holde tallerkenen nede. Formen placeres koldt natten over.
Vendes ud af formen og filmen tages af. Serveres i trekanter med Graniumblade og flormelis.