4 personer
Vaniljecreme:
5 dl sødmælk
1 vaniljestang
1 ½ dl sukker
5 æggeblommer
3 spsk Maizena
½ dl mørk rom eller likør (kan udelades)
2 dl letpisket flødeskum
Butterdejstærter
1 pakke optøet butterdej, udrullet
1-2 æggeblommer
friske jordbær
Vaniljecremen
Skær vaniljestangen op på langs. Lad mælken koge op sammen med vaniljen. Pisk sukker, æggeblommer og Maizena sammen i en skål. Hæld den varme mælk over æggene under omrøring. Hæld det hele tilbage i gryden og lad det koge sammen til en tyk creme. Rør i den undervejs. Passer cremen igennem en si. Når cremen er afkølet, blandes den med letpisket flødeskum og rom.
Butterdejstærterne
Forvarm ovnen til 250°. Skær butterdejen ud i 4 kvadratiske stykker og resten i 1 cm brede strimler. Lav kant på bundene ved at klæbe strimler med æggeblomme. Pensl også oversiden af strimlerne med æg. Prik tærterne i bunden. Sæt dem i ovnen og skru ned til 225°. Bag dem i 10 min., eller til de er gyldenbrune.
Fordel vaniljecremen på de afkølede tærter og læg overskårne jordbær ovenpå.