Kagen pyntes med blåbærgele. Sukker og bær koges ca. ½ minut.
100 g smeltet smør
1 pose mandelflager (50 g)
300 g marcipan
3 store æg
1 spsk mørk rom
3 spsk hvedemel
2 spsk kartoffelmel
1,5 tsk bagepulver
Pynt:
250 g blåbær, friske eller frosne
1 blad husblas
1 dl sukker
Fyld: 1 karton vaniljecreme (2,5 dl)
*
Stil ovnen på 175°C. Smelt smørret i en lille gryde.
Smør en form, gerne med aftagelig kant, 24 cm i diameter.
Strø mandelflagerne over bunden.
Riv marcipanen groft.
Bland marcipan, æg, rom og smør.
Rør ingredienserne sammen i ca. 5 min. i en røremaskine eller i en foodprocessor.
Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver.
Vend sammen med marcipanmassen.
Hæld dejen i formen og bag midt i ovnen 25-30 min. Afkøl.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Bland blåbær og sukker i en lille gryde.
Kog op under omrøring, og lad simre ca. 1 min.
Tag fra varmen, og opløs husblassen heri. Lad afkøle.
Pisk vaniljecremen fast og luftig.
Flæk marcipanbunden med en skarp kniv.
Fordel halvdelen af vaniljecremen på bunden, og læg den anden bund ovenpå.
Fordel blåbærrene på toppen.
Stil kagen koldt, til den skal serveres.
Server med flødeskum eller vaniljecreme.