Bananer er ligesom honning naturligt søde. Valnødderne giver det søde modspil og bidrager samtidig med lidt knas.
18 cupcakes:
450 g (cirka 4) moste banan
150 g lyst brunt sukker
90 g honning
4 spsk smør, smeltet
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
1 knsp salt
150 g grofthakkede valnødder
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Pisk bananer, sukker, honning og smør sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er godt blandet.
Tilsæt langsomt mel, bagepulver og salt og bland godt.
Fold de hakkede valnødder i.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Giv hver kage en folieform uden på papirformen.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Cupcakes med banan, honning og hasselnødder
Følg basisopskriften. Erstat valnødder med 115 g grofthakkede hasselnødder.
Cupcakes med banan og ahornsirup
Følg basisopskriften. Erstat honning med 90 g ahornsirup.
Cupcakes med banan, pekannødder og lys sirup
Følg basisopskriften. Erstat valnødder med 115 g grofthakkede pekannødder og honning med 90 g sirup.