350 g hvedemel
200 g smør eller margarine
1 dl vand
¼ tsk salt
Fyld:
6 spiseæbler
1 spsk Maizena opløst i
2 spsk vand
2 spsk sukker (evt. brun farin)
¼ tsk stødt muskatnød
½ tsk kanel
1 spsk smør (15 g)
Glasering:
1 æggeblomme
2 spsk mælk eller fløde
Tilbered først pie-dejen:
Sigt melet og tilsæt salt. Hak smørret eller margarinen ned i melet og findel med fingrene, til det får en ensartet grynet konsistens, der minder om reven ost. Pas på, det ikke bliver sammenhængende, før vandet kommes i.
Ælt det hele sammen med let hånd, til dejen er ensartet.
Læg dejen i køleskabet i en time.
Når dejen er kølet af, deles den i to dele, og den ene del lægges tilbage i køleskabet, mens den anden rulles ud med en kagerulle.
Det er nemmest at rulle ud på et stykke melet bagepapir. Dejen skal dække en tærtebund på ca. 20 cm i diameter.
Fyldet:
Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne ud i tynde skiver.
Tilsæt de øvrige ingredienser og fyld det hele i tærteformen.
Dæk tærten med det andet stykke udrullede dej. Prik hul i tærtelåget med en gaffel, så dampen kan slippe ud.
Glasering:
Pisk æggeblommen med fløde eller mælk med en gaffel og smør blandingen på tærtelåget med en bagepensel.
Tærten bages i en forvarmet ovn ved 190ºC midt i ovnen i 35-40 minutter, til tærten er gyldenbrun.
Serveres varm med ikke for stiftpisket flødeskum eller vaniljeis.