4 Personer
4 æggeblommer
4 spsk sukker
reven skal af 2 appelsiner
saft af ½-1 appelsin
6 dl piskefløde
75 g mørk chokolade
75 g mandler
Pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende. Tilsæt reven appelsinskal og appelsinsaft. Pisk fløden stiv og bland den med æggemassen. Sørg for at få isen blandet godt, så æggene ikke synker til bunds og giver bundfald. Sæt blandingen i fryseren 1-2 timer, til den begynder at tykne. Hak chokolade og mandler hver for sig og bland det i den halvfrosne is. Kom blandingen i en form og stil den atter i fryseren mindst 3-4 timer, eller til isen er frosset. Tag isen ud af fryseren 15-20 minutter før serveringen, løsn den rundt langs kanten med en kniv, hold evt. formen få øjeblikke i varmt vand og vend isen ud på et fad. Servér isen med små kager til.