Logo

Appelsinfromage - Bavarios à l'orange

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg appelsiner helst saftige og med nogen syrlighed
75 g sukker
 
Creme:
4 æggeblommer
100 g sukker
1 tsk Maizena
1 ½ dl mælk
5 blade husblas (10 g)
1 ½ dl piskefløde
4 æggehvider + 25 g sukker
 
Hvis man vil servere fromagen i appelsinskallene, skæres toppen af, og
appelsinerne udhules; saft og pulp kommes op i en skål.
Skær en smule af bunden af, så appelsinerne kan stå uden at vælte.

Hvis fromagen skal laves i en form, halveres appelsinerne og saften presses ud.
Riv lidt appelsinskal af med et fint rivejern.
Hvis man bruger skallerne til servering, rives lidt fra de toppe, man har
skåret af.
Derefter sies saft/pulp og koges med ca. 75 g sukker uden låg, til der er
omkring 2 ½ dl saft.
Creme: Æggeblommerne piskes med sukker og Maizena i en gryde.
Mælken piskes i.
Varm op under stadig piskning og fortsæt til æggemassen er som en
tyktflydende béarnaise-sauce.
Tages straks af blusset.
Udblød husblas'en i koldt vand, tryk bladene af for vand og pisk dem i
cremen. Bland også den koncentrerede appelsinsaft i. Stilles til afkøling,
idet man rører rundt af og til.
Når cremen begynder at stivne, men inden den bliver tyk, piskes fløden stiv og hviderne piskes med sukkeret til det er helt stift.
Det hele blandes sammen og kommes op i appelsinskallerne og/eller i en
form, hvorefter det sættes i køleskab, hvor det skal stå mindst 3 timer.
Hvis man bruger en form og ønsker at servere fromagen på en skål, sænkes formen 2 øjeblikke i varmt vand, så fromagen lige når at smelte yderst, hvorefter skålen lægges over og det hele vendes rundt.
En form af metal optager varmen hurtigst - bruges en porcelainsform, skal man holde den i varmt vand 1-2 sekunder mere.
Man kan evt. føre en smal kniv rundt på indersiden af formen for at løsgøre fromagen først.
Når fromagen er placeret på fadet, kan den igen sættes i køleskabet, så
den er helt klar til at sætte ind på bordet.
Fromagen serveres som den er.
At lægge appelsin- eller mandarinstykker omkring er i hvert fald ikke
nogen god idé.
Evt. kan man overhælde fromagen med en sauce, som laves ved at man i
første omgang bruger ekstra mange appelsiner, så der bliver en
overskydende portion koncentreret appelsinsaft.
Den smages til med sukker og - efter afkøling - appelsinlikør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.598 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her