Sveskeme skal trække i min. 1 uge inden servering !
Syltede svesker:
4 svesker
Strimlet skal og saft af 1 økalogisk appelsin
20 g sukker
1 dl vand
5 cl grappa, fx Nonina
½ stang polynesisk vanilje
½ stjemeanis
Orangerør:
20 g sigtet hvedemel
20 g sukker
15 g æggehvide
5 g glukose
15 g smør
5 g tørret appelsinskal
Syltede svesker: Kog sukkeret op med appelsinstrimler, -saft, vand, vanilje og stjemeanis og hæld lagen over sveskeme i et sylteglas.
Tilsæt grappa og luk til.
Lad trække i min. 1 uge.
Orangerør: Pisk hvedemel, sukker og æggehvide sammen.
Smelt smør og glukose og vend det i dejen.
Smør dejen i ud på bagepapir i 4 cirkler, drys med appelsinskal og
bag kagerne i 5-6 minutter ved 165º.
Rul omgående dejen til små rør omkring en rundstok.
Fyld de syltede svesker i rørene lige inden servering.