Logo

Ananastrifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 frisk ananas (500 g) eller 1 stor dåse
12 makroner
4 spsk sød portvin eller sherry
2 dl vand
20 g sukker (¼ dl)
 
Råcreme:
2 dl piskefløde
2 æggeblommer
2 spsk flormelis
1 stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
 
Bræk makronerne i mindre stykker, læg dem i en skål eller fordel dem i portionsglas. og dryp vinen over.
Skær ananassen i skiver og skær skrællen og stokken fra.
Skær ananasskiverne i mindre stykker.
Hæld vand og sukker i en tykbundet gryde og kog lagen, til sukkeret er
smeltet.
Kog ananasstykkerne i sukkerlagen i ca. 10 min. og lad dem svale i lagen.
Dåseananas skal bare dryppe af og skæres i passende stykker.
Flæk vaniljestangen til råcremen og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn eller vaniljesukker til en
luftig æggesnaps.
Pisk fløden næsten stiv og rør den sammen med æggesnapsen til den er
en tyk creme.
Tag ananasstykkerne op af lagen med en hulske og fordel dem oven på
makronerne.
Tag lidt ananas fra til pynt.
Rør i råcremen lige inden serveringen og hæld den over ananassen.
Pynt med de sidste ananasstykker.
 
Tips: Triflien kan også tilberedes med en anden frugt. I stedet for
råcremen kan den serveres med flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.458 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her