4 personer
1 lille ananas, skrællet og stokken fjernet
50 g mørk rørsukker
1 tsk stødt kanel
en knivspids mild chilipulver
melis til at drysse over
Skær ananasen i 1 cm ringe og dup ringene tørre med køkkenrulle.
Kom resten af ingredienserne i en stor plasticpose og bland godt.
Kom nogle få ananasringe i plasticposen ad gangen og vend dem godt rundt.
Tag dem derefter ud og læg dem i et ovnfast fad.
Gentag processen med resten af ananasringene.
Læg ananasringene på en bageplade beklædt med folie og drys sukker over.
Bag i en forvarmet ovn ved 200ºC i 20 minutter.
Server eventuelt med fedtfattig fromage frais til.
kJ 430; protein 1 g; fedt O g; kulhydrat 26 g
Variation: Caribiske spid (4 personer)
1 lille ananas, skrællet, stokken fjernet og derefter skåret i mindre stykker
1 fast banan, skåret i mindre stykker
3 spsk flydende honning
2 spsk citronsaft
Læg 8 træspid i varmt vand i 10 minutter.
Lad dem derefter dryppe af.
Stik ananas- og bananstykker på spiddene.
Bland derefter honning og citronsaft.
Læg spiddene på en grillpande.
Pensl frugten med honningmarinaden og grill over medium varme i 20 minutter.
Vend spiddene jævnligt, indtil frugten er færdig.
kJ 600; protein 1 g; fedt 0 g; kulhydrat 36 g