4 blade husblas
5 dl mælk
4 æg
4 spsk sukker
2 ½ dl piskefløde
Fyld:
50 g hakket sukat
50 g hakket pomeransskal
50 g lyse rosiner
3-4 spsk madeira
50 g hakket chokolade
Pynt:
hakket sukat
hakket pomeransskal
mandler
Hak fyldet og lad sukat, pomeransskal og rosiner trække med madeira 1 times tid. Udblød husblasen i koldt vand.
Bring mælken i kog.
Del æggene og pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende.
Pisk lidt af den kogende mælk i æggene og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm blandingen til kogepunktet, den må ikke koge
Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Lad cremen blive kold.
Pisk fløde og æggehvider stift hver for sig.
Bland det udblødte fyld og chokolade i cremen, når den begynder at tykne. Vend derefter forsigtigt først flødeskum og sidst de piskede æggehvider i cremen.
Hæld buddingen i en skål eller portionsglas og stil den koldt for at stivne. Pynt ved serveringen med hakket pomeransskal, hakket sukat og smuttede, snittede mandler.