Logo

Alexanderbudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 blade husblas
5 dl mælk
4 æg
4 spsk sukker
2 ½ dl piskefløde

Fyld:
50 g hakket sukat
50 g hakket pomeransskal
50 g lyse rosiner
3-4 spsk madeira
50 g hakket chokolade

Pynt:
hakket sukat
hakket pomeransskal
mandler

Hak fyldet og lad sukat, pomeransskal og rosiner trække med madeira 1 times tid. Udblød husblasen i koldt vand.

Bring mælken i kog.

Del æggene og pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende.

Pisk lidt af den kogende mælk i æggene og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm blandingen til kogepunktet, den må ikke koge

Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Lad cremen blive kold.

Pisk fløde og æggehvider stift hver for sig.

Bland det udblødte fyld og chokolade i cremen, når den begynder at tykne. Vend derefter forsigtigt først flødeskum og sidst de piskede æggehvider i cremen.

Hæld buddingen i en skål eller portionsglas og stil den koldt for at stivne. Pynt ved serveringen med hakket pomeransskal, hakket sukat og smuttede, snittede mandler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her